7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:40

Români răniți în atacul terorist din Londra

spot_img

Doi cetăţeni români au fost răniţi în atacul de miercuri de la Palatul Westminster, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat de presă. Cei doi au fost transportați la spitale din zonă pentru îngrijiri medicale.

Ministerul Afacerilor Externe a exprimat, miercuri seară, profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti în urma atacului care a avut loc în 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprima întreaga solidaritate cu poporul britanic.

În urma demersurilor de urgenţă întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autorităţile locale, cu privire la identificarea cetăţeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele:

Din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate 2 persoane de cetăţenie romana care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zona în vederea acordării asistenţei medicale.
Precizăm faptul că cetăţenii romani pot solicita asistenta consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Romani din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanentă.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenta consulară, în funcţie de solicitări.

Emanuel Stan