-1.9 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 13:24
No menu items!

Români blocați în Maroc. Țara s-a închis pentru două săptămâni din cauza variantei Omicron

spot_img

Din cauza amenințării Omicron, tot mai prezentă, multe țări și-au închis granițele. Este și cazul Marocului, care a anunțat, luni, suspendarea pentru două săptămâni a zborurilor comericiale către și dinspre Regatul Maroc. Românii care au rămas blocați acolo se găsesc într-o situație dificilă, conform Antena 3.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ambasadei României din Maroc:
 
”Informăm cetățenii români că autoritățile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie a.c., orele 23.59 suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre Regatul Maroc.
 
Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite.
 
Situația epidemiologică va fi periodic evaluată de autoritățile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune”, a scris Ambasada României din Maroc.
 
Între timp, românii care au rămas blocați în Maroc și-au făcut propriul grup de Facebook, ”Izolați în Maroc”, pentru a putea comunica între ei și cu ambasada.
 
În aceeași situație se află și turiști din alte țări, precum Franța sau Marea Britanie.
 
” Rugăm cetățenii români care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail ([email protected]) sau să ne transmită coordonatele (tel, e-mail) la care pot fi contactați”, a anunțat ambasada.