1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:22
No menu items!

Românce care au sucit minţile unor politicieni străini

spot_img

Un nou scandal de budoar face de ieri furori în presa din ţară dar şi în cea din străinătate, după ce mailurile personale ale europarlamentarului Corina Creţu, trimise fostului secretar de stat american, Colin Powell, au fost făcute publice de un hacker. Românca nu este însă singura care a avut o relaţie cu un influent politician străin, de-a lungul timpului, astfel de poveşti – cu final nu tocmai fericit – făcând deliciul publicului.

  • Corina Crețu – Colin Powell

O serie de mailuri cu un caracter extrem de personal, trimise de europarlamentarul Corina Creţu către fostul secretar de stat american, Colin Powell – publicate de un celebru hacker, cunoscut sub pseudonimul de Guccifer – au scos la iveală o poveste de dragoste romantică, dar neîmplinită, între cei doi. Powell a fost nevoit să recunoască faptul că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma, dar că „a fost o prietenie care a devenit foarte personală  pe e-mail”.

Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie… Niciodată nimic nepotrivit

Colin Powell
comunicat de presă

Fostul secretar de stat american a mai spus că a cunoscut-o pe Corina Creţu în urmă cu 10 ani, pe când ea era purtătorul de cuvânt al preşedintelui Ion Iliescu, dar că s-a întâlnit cu ea o dată sau de două ori în ultimii 8 ani. Potrivit mailurilor publicate de Guccifer, Corina Creţu îi scria în 2010 şi 2011 lui Powell că „nu am crezut că la 43 de ani pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă”, că el este ,,dragostea vieţii ei” şi că „nu spune nimeni să mergem în pat, vreau doar să te văd, nimic altceva”. Această dragoste pare că nu a fost împărtăşită, astfel că anul trecut, europarlamentarul român s-a căsătorit cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz. Până la ora publicări materialului, Corina Creţu nu a putut fi contactată.

  • Floriana Jucan – J.P. Vettovaglia

Istoria scandalurilor generate de relaţiile post revoluţionare dintre românce şi politicieni străini a debutat în forţă în anii ‘90, când ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Jean Pierre Vettovaglia a fost nevoit să renunţe la mandat, după ce a fost făcută publică relaţia sa tumultoasă cu jurnalista Floriana Jucan. Departamentul Federal al Afacerilor Externe din Berna a descoperit relația, însă ambasadorul nu s-a mulţumit să plece liniştit acasă, la soţie. El i-a intentat Florianei Jucan un proces prin care dorea returnarea tuturor cadourilor, inclusiv a prosoapelor. După scandal, jurnalista a scris şi a publicat o carte cu acest subiect – „Ambasadorul”.

  • Ioana Vişan- Silvio Berlusconi

Procese, depoziţii, poze compromiţătoare şi povestiri cu iz sexual. Toate acestea i-au avut protagonişti pe fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi şi pe românca Ioana Vişan. Plecată de la o situaţie modestă, din Curtea de Argeş, Ioana Vişan a ajuns  întreţinuta  puternicului politician. Presa relata declaraţiile apropiaţilor româncei la adresa lui Berlusconi, deloc măgulitoare pentru el. „Tataie, libidinos, oferea eşarfe şi bjuterii drept cadou” , dezvăluiau confidenţii Ioanei Vişan părerea acesteia despre Berlusconi. Povestea încă nu e terminată. Românca este acuzată, mai nou, alături de o altă tânără din România, de mărturie mincinoasă în favoarea politicianului, în procesul „sex cu minore” pe care îl are fostul premier al Italiei pe rol.

  • Luminiţa Andrei – Carmelo La Fata

Tot în Italia, de această dată în Sicilia, în primăvara lui 2011, consilierul local al unei comune arondate oraşului Palermo a fost făcut de râsul lumii de către amanta sa româncă. Carmelo La Fata avea o relaţie de peste 2 ani cu românca Luminiţa Andrei. Se pare că femeia fusese minţită că va fi luată de nevastă după ce politicianul îşi va lăsa soţia şi cei doi copii. Cum nu s-a întâmplat acest lucru, iar alegerile locale se apropiau, românca a gasit modalitatea ideală de a se răzbuna. Ea l-a filmat pe La Fata în pat, în chiloţi, făcându-i declaraţii intime şi jucându-se cu picioarele ei. Filmarea a fost postată pe YouTube şi a făcut înconjurul Italiei.

  • Gabriela (Cheeky Girls) – Lembit Opik

Jumătatea sexy a trupei Cheeky Girls, Gabriela Irimia, i-a sucit complet minţile, în 2006, parlamentarului britanic Lembit Opik. A fost o relaţie tumultoasă, întinsă pe mai mulţi ani, care a scandalizat opinia publică din Anglia, conservatoire de fel şi care s-a terminat nu cu o căsătorie, ci cu o despărţire cu scandal şi cu pierderea locului de parlamentar pentru politician. Opik a cunoscut-o pe româncă la o petrecere pentru concurenţii participanţi la o emisiune tv – All Star Talent Show. Cei doi s-au logodit la Roma, dar posturile sexy în care erau mereu surprinse fetele de la Cheeky Girls au început să îl deranjeze pe politician, care a realizat că relaţia i-ar putea aduce sfârşitul carierei. Gabriela Irimia declara că Opik devenise dominator, că insista să renunţe la trupă şi, din acest motiv, chiar dacă el era „un amant bun” , a pus punct relaţiei. Despărţirea nu l-a salvat pe Lembit Opik, acesta pierzându-şi fotoliul de parlamentar.

  • Gabriela Dramba – Jean-Bedel Bokassa

Poate cea mai fascinantă poveste de amor dintre o româncă şi un înalt demnitar străin a fost cea dintre Gabriela Dramba, ajunsă, în ani ‘70, pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, una dintre cele 18 soţii ale conducătorului Republicii Centrafricane, dictatorul Bokassa, acuzat inclusiv de canibalism. Gabriela Dramba era traducator de franceză-engleză în 1973, când Jean-Bedel Bokassa a venit la Bucureşti, în vizită oficială, la invitaţia lui Nicolae Ceauşescu. La scurtă vreme după vizită, din România a fost trimis către Republica Centrafricană un ansamblu folcloric, iar Dramba a făcut parte din delegaţie, ca traducător. Acolo, Bokkasa a remarcat-o, s-a îndrăgostit de ea şi a cerut-o de nevastă de la însuşi Nicolae Ceauşescu, prin fax. La întoarcerea în ţară, femeia a fost chemată de Ceauşescu, informată despre acest lucru şi trimisă „pachet” lui Bokassa. În rarele declaraţii pe care le-a făcut în anii trecuţi despre mariajul avut cu dictatorul african, Gabriela Dramba nu a recunoscut că acesta avea înclinaţii canibale, în schimb povestea că o acoperise cu un lux de neimaginat, dar că era extrem de gelos şi nu îi permitea nici un fel de ieşire, cu excepţia celor oficiale. După ani buni de la divorţul de Bokassa, Gabriela Dramba a fost, în 2012, renegată de familia dictatorului african şi acuzată de nepotul acestuia că ar fi fost o femeie de moravuri uşoare. Din relaţia cu Bokassa a rezultat şi o fată, Anne, care acum trăieşte în Franţa.

Nicoleta Vera