5.7 C
București
marți, 5 martie 2024 - 5:47
No menu items!

Român inventiv: 33.000 de euro ascunși în două bucăți de pâine integrală

spot_img

Un român controlat de polițiști într-o parcare de pe marginea autostrăzii, în Germania, a rămas fără 33.000 de euro, bani pentru care nu a avut justificare și pe care-i ascunsese într-o pâine, scrie Bild.

În timpul unui control la zona de odihnă Irschenberg, de pe A8, din Bavaria Superioară, poliția bavareză a găsit 33.000 de euro ascunși în două bucăți de pâine integrală. Șoferul din România ascunsese valoroasele produse de patiserie în Peugeot-ul său.

Banii au fost confiscați și înregistrați în trezoreria statului Bavaria sau, dacă e cazul, ajung la părțile păgubite. Se întâmplă în baza unei noi legi, aplicată din 2022, prin care justiția germană colectează banii și dacă se descoperă că sunt ai victimelor unor infracțiuni îi returnează acestora.

Oficiul central și de coordonare pentru recuperarea activelor din Bavaria (ZKV) este responsabil pentru astfel de acțiuni și reușește să se atingă de sume mari care aparțin infractorilor, contrabandiștilor și bandelor de tineri. Șefa ZKV, Hildegard Bäumler-Hösl (60 de ani), a declarat pentru Bild: „Ne este permis să confiscăm bunuri de origine neclară, dacă posesorii lor nu au niciun temei legal să le dețină”. Bäumler-Hösl a dezvăluit că ZKV a confiscat aproape un milion de euro, după un control al poliției pe A93, lângă Oberaudorf. Șoferul unui Lexus A10 a devenit nervos atunci când a fost controlat! Polițiștii au găsit ascunse în consola centrală 16,12 kilograme de aur, în lingouri și plăci. Valoarea: în jur de 950.000 de euro!

Într-un alt caz prezentat de autoritățile bavareze, anchetatorii au verificat cu mare atenție un Fiat, pe A93, lângă Kufstein. Au găsit aur și mulți bani. Șoferul îi ascunsese în rezervor, unde au mai încăput doar 20 de litri de combustibil. A fost umplut cu 25 de monede de aur în valoare de 50.000 de euro și alți 50.000 de euro în bancnote de 50, 100, 200 și 500 de euro.

D.Constantin