Rom Paper a luat 1,5 mil. lei de la EximBank pentru creșterea producției de șervețele

Compania își exportă produsele pe șase piețe

rompaper

EximBank a acordat companiei Rom Paper din Brașov o finanțare de peste 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea unei linii automate de producţie a şerveţelelor și hârtiei de uz casnic, potrivit unui comunicat al băncii.

Investiția va permite creșterea productivității și diversificarea gamei de produse.

Rom Paper este un proiect antreprenorial românesc și are sediul în localitatea Cristian, în județul Brașov. Afacerea a fost dezvoltată de Claudiu și Nicoleta Puchin, doi foști profesori, și este văzută ca un model pentru afacerile de familie.

Claudiu Puchin, administratorul Rom Paper, a afirmat că businessul s-a dezvoltat consistent în ultimii cinci ani, creșterea anuală a cifrei de afaceri în 2013 fiind de 40%.

Prin finanțarea accesată, Rom Paper va achiziționa tehnica necesară pentru lansarea unui nou brand, pentru un segment de piață superior.

EximBank este o bancă de stat, cu un portofoliu de produse axat pe trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare. Scopul principal al băncii este susţinerea activității exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor care derulează proiecte cu fonduri europene.

Rom Paper SRL are ca obiect principal de activitate producția și comercializarea de servețele de masă, prosoape pliate, hârtie igienică, role profesionale, prosoape cosmetice și servețele la cutie. Produsele sunt comercializate în 7 țări, inclusiv România.

V.B.

NICIUN COMENTARIU