13 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 17:43

Rogozin: Viitorul Europei este “femeia cu barbă”

spot_img

aap_conchita_wurst_eurovision-x80f5rmef51cq3me4i2_fct582x439x20_t460

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat ironic, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat concursul Eurovision, că acest rezultat demonstrează faptul că efectul “integrării” va fi un continent european al “femeii cu barbă”.

Rogozin a spus că rezultatul concursului Eurovision le arată “susţinătorilor integrării europene viitorul continentului: o femeie cu barbă“, potrivit publicaţiei italiene Il Fatto Quotidiano.

De asemenea, și liderul ultranaționalist rus Vladimir Jirinovski a avut o reacție similară cu cea a vicepremierului rus. El a spus, referindu-se la Conchita Wurst, că “acesta este scopul Europei: nu mai au nici femei, nici bărbaţi, au «chestia asta»”.

Pe de altă parte, parlamentarul rus Vitaly Milonov declara, înainte de concursul Eurovision, că “participarea travestitului şi hermafroditului Conchita Wurst pe aceeaşi scenă cu cântăreţii ruşi, în direct la televiziune, reprezintă o propagandă în favoarea homosexualităţii şi un declin moral“.

Conchita Wurst din Austria a câștigat competiţia Eurovision 2014. Denumită de presa din țara sa “Regina Austriei”, Conchita Wurst a obținut 290 de puncte din toată lumea cu melodia “Rise Like a Phoenix”. Conchita este un personaj interpretat de un actor austriac și este o divă cu barbă care a fost votată pe primul loc de către presa acreditată la Eurovision și a intrat cu șansa a doua în concurs, după Suedia, potrivit caselor de pariuri.

D.M.