6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:36

Rogozin, un nou mesaj: Atrag atenția Ministerului de Externe rus în legătură cu declarația premierului român

spot_img

dmitri rogozin aeroport

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris, luni, pe Twitter că atrage atenția Ministerului de Externe al Rusiei în legătură cu o declarație a premierului român Victor Ponta, potrivit căruia situația legată de interzicerea accesului în spațiul aerian al României pentru avionul oficialului rus ar fi putut degenera, astfel încât să fie necesară intervenția avioanelor românești de vânătoare.

Atrag atenția Ministerului de Externe rus în legătură cu afirmația acestui politician“, a postat Rogozin, alături de un link spre un articol în limba rusă din Moldnews.md privind afirmația premierului Victor Ponta.

Premierul Ponta a declarat duminică seara, la Antena 3, că vicepremierul rus Dmitri Rogozin are “un rol de a provoca” în România și Republica Moldova și că a gestionat personal refuzul de a i se interzice accesul în spațiul aerian românesc, în condițiile în care președintele Băsescu era în campanie electorală la Arad.

Șeful guvernului român a adăugat cu acel prilej că situația ar fi putut degenera, astfel încât să fie necesară intervenția avioanelor românești de vânătoare.

Gândiți-vă că lucrurile puteau degenera, gândiți-vă că puteam să cerem avioanelor de vânătoare românești să ia o decizie privind… Eu, sigur, o să iau eu acele decizii atunci când va fi cazul, dar atunci de ce mai avem președinte în România, ca să facă campanie electorală pentru doamna Udrea?

Victor Ponta

premier

R.D.