6.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 3:57
No menu items!

Rodica Stănoiu și Lidia Bărbulescu, audiate la DNA

spot_img

 

Fostul ministru al justiţiei, Rodica Stănoiu, fost audiată, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, ca martor în dosarul în care sunt judecătoarele Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu, de la instanța supremă, şi avocata Claudia Gherbovan Silinescu, sunt urmărite penal pentru trafic de influență.

Fostul ministru ar fi dat declaraţii ca martor despre  o excursie pe care ar fi făcut-o, alături de avocata Silinescu şi de soţul acesteia, prin agenţia de turism Marshall.

Tot luni, procurorii anticorupție le-au mai audiat, în acelaşi dosar, tot ca martori, pe judecătoarele Georgeta Barbălată şi Lidia Bărbulescu de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lidia Bărbulescu

 

DNA a precizat, la 10 octombrie 2011, că a început urmărirea penală împotriva judecătoarelor Gabriela Bîrsan, preşedintele Secţiei Contencios a instanţei supreme, şi Iuliana Puşoiu, de la aceeaşi secţie, cele două fiind suspectate de trafic de influenţă. Potrivit DNA, în acelaşi dosar sunt urmăriţi penal şi avocata Claudia Gherbovan Silinescu şi omul de afaceri Gabriel Chiriac, pentru cumpărare de influenţă.