1.2 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 22:00
No menu items!

Robotul submarin Bluefin-21, mobilizat pentru căutarea avionului Malaysia Airlines, nu a descoperit nimic

spot_img

 Bluefin-21 malaysia

Robotul submarin mobilizat pentru căutarea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines în largul Australiei s-a scufundat vineri pentru a cincea oară, dincolo de adâncimea recomandată de fabricanţi, dar nu a găsit nimic, informează AFP.

Bluefin-21, echipat cu un sonar, a coborât până la 4.695 de metri, a declarat Marina americană, care participă la operaţiunile de căutare a zborului MH370 dispărut la 8 martie cu 239 de pasageri la bord.

„Scufundarea la astfel de adâncimi prezintă riscuri pentru echipament şi operaţiunile sunt supravegheate îndeaproape”, a adăugat aceasta.

Datele colectate în timpul acestei scufundări nu au arătat nimic anormal pe fundul Oceanului Indian pe care îl explorează, la circa 2.000 de kilometri nord-vest de Perth, oraş situat pe coasta de vest a Australiei, a anunţat Centrul comun de coordonare a agenţiilor (JACC), care se ocupă de organizarea căutărilor zborului MH370.

Precedentele scufundări nu au detectat nici ele nimic deosebit, iar JACC a decis să trimită Bluefin-21 dincolo de 4.500 de metri adâncime pentru care este programat în mod normal.

Robotul analizează o zonă de căutare restrânsă, delimitată graţie captării unor semnale compatibile cu cele emise de bateriile unei cutii negre.

C.A.