4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:05
No menu items!

Roberto Cavalli a fost dat în judecată

spot_img

Designerul a fost acuzat că a copiat fragmente din operele a trei artiști

 Roberto Cavalli_SZ

Roberto Cavalli a fost dat în judecată de trei artişti care l-au acuzat pe renumitul creator de modă italian că a copiat fragmente din operele lor şi le-a transformat în imagini pe care le-a folosit apoi într-o colecţie inspirată din graffiti şi street art.

Potrivit acuzaţiilor formulate de cei trei artişti stradali americani, designerul a copiat fragmente dintr-o pictură murală din Mission District, un cartier din San Francisco, realizată de trioul Revok, Reyes şi Steel, pe care le-a recreat apoi pe poşete, rochii şi pantofi, în linia sa vestimentară Just Cavalli Graffiti, informează contactmusic.com.

Artiştii Jason “Revok” Williams, Victor “Reyes” Chapa şi Jeffrey “Steel” Rubin au iniţiat acest proces la Tribunalul Districtual din California, pe 25 august.

Avocaţii grupului de artişti au solicitat justiţiei americane să emită un ordin judecătoresc prin care să îl someze pe Roberto Cavalli să oprească vânzarea articolelor din acea colecţie vestimentară, însă deşi solicitarea a fost depusă în iunie, articolele vizate continuă să fie vândute în magazine.

Un purtător de cuvânt al creatorului de modă italian susține că acesta nu a fost informat în legătură cu iniţierea acestui proces şi consideră că “declaraţiile profund inflamatoare (ale reclamanţilor, n.r.) nu au nicio bază şi sunt incorecte”.

Tot el a mai adăugat: “Pentru a evita pierderea inutilă de timp şi de bani printr-un litigiu inutil, intenţionăm să comunicăm cu avocaţii artiştilor pentru a discuta despre o soluţie mutual adecvată în această chestiune”.

Născut la Florenţa pe 15 noiembrie 1940 şi provenind dintr-o familie de artişti, Roberto Cavalli este celebru pentru imprimeurile pe piele, cele leopard şi piesele patchwork.

C.A.