Robert Negoiță a demisionat de la șefia PSD București. Gabriela Firea, în locul său

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a demisionat din funcția de președinte al PSD București, locul său fiind luat de senatoarea Gabriela Firea, care a rămas prima opțiune pentru candidatura la Primăria Capitalei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, marți, că Robert Negoiţă, implicat într-un conflict cu social-democraţii din sectorul 5, şi-a dat demisia din fruntea filialei bucureștene, dar va fi secretar general pe regiunea Bucureşti-Ilfov. De asemenea, liderul PSD Sector 5, Cristian Rizea, a fost suspendat din partid.

Dragnea a precizat că decizia finală privind candidatura la Primăria Capitalei va fi luată după sondajele interne finale, când va fi anunţat oficial candidatul. Cu toate acestea, Gabriela Firea rămâne prima opțiune a PSD.

Pe de altă parte, preşedintele PSD a afirmat că absenţa Rovanei Plumb de la şedinţa Consiliului Naţional al partidului în care aceasta a fost înlocuită cu Mihai Fifor a fost cauzată de faptul că este „aproape la fel de răcită” ca el, doar că, fiind bărbat, este rezistă „mai bine”. „Nu e foarte grav. Este aproape la fel de răcită ca şi mine, numai că eu fiind bărbat, fiind mai tare, rezist mai bine. Aseară am vorbit cu ea”, a spus Dragnea ironic, la finalul Consiliului Naţional, organizat la Palatul Parlamentului. Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, preluând astfel funcţia Rovanei Plumb. „Eu cred că a fost o surpriză plăcută (…) Mihai Fifor este un om în care eu am foarte multă încredere. Un tânăr care este riguros, un tânăr care ştie ce vorbeşte, un tânăr care are foarte multă bună credinţă şi care are viziune, şi care eu cred că va face din Consiliul Naţional structura de care partidul are nevoie, pe care o aşteptă de mulţi ani”, a declarat Dragnea

Apropiată de fostul lider şi premier Victor Ponta, Rovana Plumb anunţa luni că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU