3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:42
No menu items!

Robert Downey Jr., cel mai bine plătit actor de la Hollywood

spot_img

Actorul a obţinut cele mai mari venituri între iunie 2013 şi iunie 2014 din filmul “Iron Man – Omul de oţel 3”

 Robert-Downey-JR

Starul din “Omul de oţel”, Robert Downey Jr., a fost numit pentru a doua oară la rând cel mai bine plătit actor de la Hollywood, conform topului realizat de revista Forbes, cu venituri de 75 de milioane de dolari.

Actorul, în vârstă de 49 de ani, a obţinut cele mai mari venituri între iunie 2013 şi iunie 2014 din filmul “Iron Man – Omul de oţel 3”, care i-a asigurat primul loc în top, lungmetrajul având încasări de 1,2 miliarde de dolari în box office-ul mondial.

“Cu rolul Omului de oţel, el (Robert Downey Jr., n.r.) este forţa motrice din spatele a patru filme de succes produse de Marvel, inclusiv «Răzbunătorii»”, se arată pe site-ul revistei Forbes.

Fostul campion la wrestling Dwayne “The Rock” Johnson, în vârstă de 42 de ani, care a jucat în “G.I. Joe: Represalii” (2013) şi în seria “Furios şi iute”, a urcat pe locul al doilea de pe locul cinci, cu venituri de 52 de milioane de dolari, urmat de actorul Bradley Cooper, pe poziţia a treia, cu venituri de 46 de milioane de dolari, obţinute în mare parte din franciza “Marea mahmureală 3/ The Hangover Part III”. Tom Cruise, ce se afla pe locul întâi în 2012, a coborât pe 8 anul trecut şi a ieşit de tot din primele zece poziţii anul acesta.

Revista Forbes a întocmit clasamentul pe baza veniturilor declarate de manageri, producători şi agenţi.

C.A.