Robert Cazanciuc, viitorul ministru al justiției. UPDATE

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe va fi noul ministru al justiției. Fostul procuror Robert Cazanciuc este preferat de premierul Victor Ponta pentru a prelua portofoliul justiției. Deși acest minister revine politic PSD, premierul a spus deja că preferă un tehnocrat ca viitor ministru.

Contactat telefonic de Sursa Zilei, procurorul Robert Cazanciuc ne-a declarat că a discutat cu premierul și că a acceptat propunerea sa, însă nu poate ști încă ce decizie va lua Victor Ponta.

Robert Cazanciuc este procuror de 17 ani. A fost coleg de facultate cu premierul Victor Ponta şi şi-a început cariera ca procuror în 1998 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Din 1999, a fost transferat la Parchetul General unde a coordonat comunicarea Ministerului Public sub mandatul a trei procurori generali diferiţi: Tănase Joiţa, Ilie Botoş şi Laura Codruţa Kovesi. Pentru scurtă vreme a fost detaşat şi la Corpul de control al prim-ministrului, condus pe atunci chiar de Victor Ponta, având sub coordonare Oficiul pentru Luptă Antifraudă. A îndeplinit, tot ca detaşat, şi funcţia de director general al Administraţie Naţionale a Penitenciarelor. Din 2009, Robert Cazanciuc ocupă funcţia de secretar general în Ministerul de Externe, unde s-a remarcat prin înfiinţarea şi coordonarea Celulei de Criză, gestionând serviciile consulare ale României din toată lumea. Este și creatorul și coordonatorul programului de alertă prin sms pentru românii care călătoresc în zone „fierbinți”.

Robert Cazanciuc s-a născut în 1971 la Ploieşti, este căsătorit şi are doi copii.

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU