3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:13
No menu items!

Robert Cazanciuc, învestit luni ministru al justiţiei UPDATE

spot_img

Robert Cazanciuc, învestit luni ministru al justiţiei

  • UPDATE

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al justiţiei.

“Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 15 aprilie a.c., decretul pentru numirea domnului Robert-Marius Cazanciuc în funcţia de ministru al justiţiei”, anunţă Administraţia prezidenţială.

Ceremonia de învestire a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al justiţiei urmează să aibă loc, luni, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui anunţ de presă transmis de Guvern referitor la programul premierului Victor Ponta pentru ziua de luni, acesta urmează să participe, la ora 18.00, la ceremonia de învestire a lui Robert Marius Cazanciuc în funcţia de ministru al justiţiei, eveniment ce va avea loc la Palatul Cotroceni.

Robert Cazanciuc ar putea depune, luni seară, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al justiţiei.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat pe 11 aprilie pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al justiţiei. În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul General, se eliberează din această funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.

Premierul a declarat, tot pe 11 aprilie, că procedura de numire a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al justiţiei va avea loc, probabil, luni după-amiază.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat apoi, la Digi24, că este “acceptabilă” propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei şi că probabil luni va avea loc învestitura, menţionând că observaţiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost îndreptăţite. “Pe 15 seară, probabil, va fi ceremonia de învestitură pentru ministrul justiţiei”, a spus Băsescu.

Andrei Tudor