7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:23

Roșca Stănescu, liberat condiționat

spot_img

Fostul senator liberal așteaptă sentința definitivă de la Tribunalul București

Stanescu_SZ

Fostul senator liberal Sorin Roșca Stănescu ar putea fi liberat condiționat, dacă decizia de joi a Judecătoriei Sectorului 4 rămâne definitivă la Tribunalul București.

Judecătoria Sectorului 4 a admis, joi, propunerea Comisiei de liberări și a dispus eliberarea din penitenciar. Roșca Stănescu are de ispășit o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, dată de Tribunalul București, în dosarul Rompetrol. Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul București.

Admite propunerea de liberare condiţionată privind pe petentul condamnat ROSCA STANESCU SORIN STEFAN. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 1405/2014 emis de Tribunalul Bucuresti în baza sentinţei penale nr.726/2012. Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 61 vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Măsura dispusă se comunică Administraţiei locului de deţinere a inculpatului. Onorariul apărătorului din oficiu va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.05.2015

Judecătoria Sectorului 4
minuta deciziei

Andrei Tudor