6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 10:58
No menu items!

Risipă de bani publici la ministerul lui Liviu Dragnea

spot_img

Bugetarii de la Ministerul Dezvoltării Regionale au la dispoziție zeci de mii de euro, lunar, pentru spălarea mașinilor, servicii auto, protocol, monitorizare presă sau deplasări

Dragnea_minister 

Dacă tot este unul dintre cele mai mari ministere, cei mai mulți bani s-au cheltuit pe servicii de monitorizare presă. Conform plăților postate pe site-ul instituției, Ministerului Dezvoltării a dat 39.000 de lei din banii de la buget pentru servicii monitorizare presă în luna aprilie.

De asemenea, valoarea totală a facturilor decontate pentru serviciile de curățenie în sediile MDRAP a fost, în luna mai, de aproximativ 25.000 de lei.

Pentru întreținere și protocol, oficialii Ministerului Dezvoltării au cheltuit circa 22.300 de lei, adică mai mult de 700 de lei pe zi, dacă punem și sâmbete și duminici.

Deplasările interne ale personalului din cadrul Ministerului Dezvoltării au costat mai puțin ca protocolul, adică vreo 14.000 de lei. Iar serviciile de pază plătite unei firme private sunt în valoare de 12.600 de lei.

În luna mai, bugetarii din MDRAP au decontat bilete de avion în valoare de circa 12.000 de lei. Totodată, transportul persoane, serviciile hoteliere și taxa program de instruire au costat aproximativ 7.200 de lei.

Spălarea mașinilor și contravaloarea serviciilor auto s-a ridicat la aproximativ 5.000 de lei. Și tot cam atât au fost cheltuielile pentru întreținere și chirie la locuințele de serviciu.

Ștefan Etveș