5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 7:19

Risc de atentate teroriste în Germania şi Austria

spot_img

Autoritățile din Germania și Austria se află în stare de alertă, după ce sâmbătă poliția austriacă a anunțat că a primit din partea unui serviciu secret străini un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun și Anul Nou.

Conform DPA, avertismentul este legat de posibile atacuri teroriste contra unor orașe europene mari săptămâna viitoare.

Autorităţile spun însă că amenințările nu sunt suficient de concrete pentru a justifica anularea unor evenimente. Informaţia a fost primită de  un serviciu secret străin “prieten”, conform poliției austriece, care a adăugat că mai mulți potențiali atacatori “se află în drum spre Europa”. Presa mai susţine că informaţia cuprinde şi o listă  cu nume cu posibili teroriști, dar verificările preliminare nu au condus la confirmarea unor acțiuni iminente.

Poliţia austriacă nu a dezvăluit numele serviciului secret care a dat informaţia, dar a spus că aceleşi avertisment a fost transmis, cu câteva zile înainte de Crăciun, și autorităților din alte state europene — de asemenea neprecizate — și el face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi în zonele aglomerate.

Și autoritățile germane au anunțat intensificarea măsurilor de securitate, pe străzi fiind sporit numărul patrulelor. De asemenea, folosirea camerelor video de securitate în locuri publice va fi extinsă.