24.2 C
București
marți, 3 august 2021 - 11:08

Risc de atentate la EURO 2016. Sute de germani care au luptat pentru ISIS s-au întors în Europa

spot_img

Sute de germani care au luptat pentru organizația teroristă Stat Islamic (SI) și s-au întors în Germania sunt sub stricta supraveghere a autorităților germane și franceze, în timpul campionatului european de fotbal Euro 2016.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat pentru cotidianul Bild că „există oficial în jur de 500 de amenințări pe care le avem în vedere”.

Huliganii din rândul suporterilor de fotbal germani au fost și ei plasați sub monitorizare de polițiile germană și franceză. Cele două țări cooperează strâns în această chestiune, susține ministrul. „Am început un schimb de informații cu Franța privind huliganii germani care sunt cunoscuți poliției și care sunt violenți și am transmis numele și datele a circa 2.500 de oameni”, a spus Thomas de Maiziere, relatează DPA.

Polițiști germani familiarizați cu huliganii din fotbal cooperează cu omologii lor francezi la controalele de frontieră, a adăugat ministrul.

Forțele de securitate primesc multe ponturi privind 2016, dar nu există indicii concrete că un atac terorist este plănuit în timpul Euro 2016, a mai spus ministrul de interne german.

Emanuel Stan