Riscă să facă pușcărie pentru că a îngrijit un pui de căprioară

Se întâmplă în România. Un bărbat de 70 de ani din satul Crivina, judeţul Mehedinţi riscă să ajungă după gratii, pentru că a luat acasă să crescă un pui de căprioară care se rătăcise prin pădure.

Bărbatul a găsit căprioara pe când era un pui. A luat-o acasă şi de mai bine de un an de când o îngrijeşte s-a ataşat foarte mult de ea. Bărbatul nu s-a gândit nici o clipă că încalcă legea în timp ce are grijă de animal care avea nevoie de el. Pentru că nu are acordul autorităţilor ca să crească căprioara bătrânul trebuie să se despartă de ea acum.

„Se va da soluţia legală prin Parchetul de pe lângă Drobeta-Turnu-Severin să dispună confiscarea şi animalul să fie dus la o grădină zoologică. Pentru a deţine un animal sălbatic în captivitate trebuie să ai aprobări de la Direcţia de Sănătate Veterinară şi de la IPJ”, a declarat Janin Bucă, poliţist. Pentru că a ţinut căprioara în captivitate, bătrânul s-a ales cu dosar penal. Acum el riscă între o lună şi un an de închisoare sau amendă. Asta pentru că nu a lăsat un animal să moară.

D.M.

NICIUN COMENTARIU