20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:04
No menu items!

Rio Bucovina, ”terorizată” cu insolvența pentru a-și plăti datoriile

spot_img

Compania controlată de familia lui Omar Hayssam ar putea intra în insolvență dacă nu-și plătește datoriile către Societatea Națională a Apelor Minerale

fabrica bucovina

Datorii de 790.000 de lei (178.000 de euro) ar putea declanșa insolvența companiei Rio Bucovina, o cerere în acest sens fiind înregistrată, miercuri, pe rolul Tribunalului București. Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) a apelat la această metodă pentru a-și recupera creanțele.

Potrivit directorului general al SNAM, Radu Dumitru, facturile neachitate de producătorul de apă îmbuteliată datează din luna noiembrie a anului trecut, iar motivele ar ține de unele probleme interne ale companiei, având în vedere că, până acum, aceasta nu a mai avut întârzieri la plată.

”Noi avem un sistem intern prin care, la trei facturi neplătite, consecutiv, înaintăm la Tribunal insolvența companiei datornice. Așa am făcut și cu European Drinks, și cu alte companii, și am reușit să ne recuperăm facturile. Asta este, dacă vreți, metoda noastră de a ne recupera datoriile, pentru a nu avea noi înșine probleme”, a declarat Radu Dumitru, pentru Sursa Zilei.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), Rio Bucovina înregistra, la finalul anului trecut, datorii de 56,7 milioane de lei (12,8 milioane de euro), la o cifră de afaceri de aproape 138 de milioane de lei (31 de milioane de euro). Totodată, compania a înregistrat un profit de 7,2 milioane de lei (1,6 milioane de euro) la finalul anului trecut.

Compania Rio Bucovina este controlată de familia omului de afaceri sirian Omar Hayssam, condamnat pentru terorism. În acest moment este închis în penitenciarul Mărgineni, pentru executarea pedepsei în trei dosare, 20 de ani pentru răpirea celor trei jurnalişti în Irak, alţi 16 ani, respectiv 3, în două dosare de înşelăciune.

Omar Hayssam a făcut, în luna februarie, cerere de reducere a pedepsei către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, magistrații respingând-o ca nefondată în luna aprilie.

SNAM este o companie cu capital integral de stat, ale cărei activități de bază sunt extracția apei minerale, monitorizarea calitativă și cantitatea la sursă, execuția și punerea în producție a forajelor de apă minerală, dar și protecția resurselor de apă minerală.

Cosmina Croitoru