4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 3:49
No menu items!

Richard Kiel, cunoscut din seria filmelor cu James Bond, a murit

spot_img

Înălțimea sa impresionantă, de 2,2 metri, l-a făcut unul dintre cele mai memorabile personaje negative din seria filmelor cu James Bond

 Richard Kiel

Actorul Richard Kiel, cunoscut în special pentru rolul personajului negativ Jaws din seria filmelor cu James Bond, a murit miercuri la un spital din Fresno, California, la vârsta de 74 de ani, relatează Reuters.

Născut la Detroit, Richard Kiel a murit la Centrul Medical Saint Agnes, a precizat purtătoarea de cuvânt a spitalului, Kelley Sanchez, fără a oferi detalii despre cauza morții actorului, invocând dreptul la confidențialitate al pacientului.

Înălțimea sa impresionantă, de 2,2 metri, l-a făcut unul dintre cele mai memorabile personaje negative din seria filmelor cu James Bond, interpretând personajul Jaws în „The Spy Who Loved Me’” (1977) și „Moonraker” (1979), unde celebrul spion era jucat de Roger Moore.

În televiziune, el a jucat în seriale precum „The Man from U.N.C.L.E.” (1964), „The Wild Wild West” (1965) sau „Barbary Coast” (1975).

Printre ultimele sale apariții se numără cele din filmul „Happy Gilmore” (1996), unde a jucat alături de Adam Sandler, și din filmul de animație „Tangled” (2010), unde a asigurat vocea personajului negativ Vlad.

“A fost un prieten foarte loial timp de peste 35 de ani, un soț și un tată grozav. Și nu a fost doar un actor uriaș, ci și un om uriaș”, a spus agentul său, Steve Stevens.

C.A.