8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 2:18
No menu items!

Rezultatele finale la bacalaureat se vor afişa vineri

spot_img

Rezultatele finale la bacalaureat se vor afişa vineri

Rezultatele finale, după soluționarea contestaţiilor, la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afişate vineri, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru elevii care nu au promot în prima sesiune a bacalaureatului, cea de-a doua sesiune a examenului va începe cu înscrierea candidaţilor, care va avea loc în perioada 15 – 19 iulie.

În zilele de 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională iar pe 22 şi 23 august, cele ale competenţelor digitale.

Prima probă scrisă – cea la limba şi literatura română – va avea loc în 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august iar cea la alegere a profilului şi specializării în 30 august.

Rezultatele vor fi afișate în data de 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16,00, urmând a fi soluționate  în zilele de 3 şi 4 septembrie,pentru ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

C.I.