8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 12:36

Revoluționarii au blocat centrul Capitalei

spot_img

Aproximativ 1.000 de revoluționari protestează, în Piața Victoriei, în fața Guvernului

protestul-revolutionarilor

Aproximativ 1.000 de revoluționari protestează, luni, în faţa Guvernului, începând cu ora 10. Traficul a fost blocat și se circulă cu dificultate. La ora redactării acestei știri, protestatarii se aflau încă în Piața Victoriei, iar autorizația de miting este valabilă pentru încă trei ore.

Gardurile de protecție au fost date la o parte, și sute de revoluționari au reușit să bloceheze Bulevardul Aviatorilor. Traficul a fost blocat, iar jandarmii încearcă să elibereze carosabilul.

În urmă cu o săptămână, aproape 300 de revoluţionari din ţară şi din Bucureşti au protestat, tot în faţa Guvernului, după ce au aflat că trei dintre foştii luptători pentru libertate, în decembrie 1989, şi-au pus capăt zilelor.

Motivul protestului este faptul că Executivul a anunţat că nu va aloca nici anul acesta bani pentru luptătorii din decembrie 89. În prezent, primesc îndemnizaţii doar răniţii, urmaşii şi cei reţinuţi la Revoluţie, nu şi luptătorii. Acestora din urmă li s-au tăiat din anul 2010 indemnizaţiile pe care le încasau.

Olimpia Diaconiuc