20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:21

Revoltător: Mii de cauze penale, clasate de procurorii de la Caracal

spot_img

Inspecţia Judiciară a efectuat un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, iar rezultatul este uluitor. Doar 1% din dosare a fost soluţionat de procuri în 2019.

Verificările inspectorilor au durat o săptămână şi au vizat perioada 2018- 2019. Inspectorii au verificat toate dosarele înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, scrie adevărul.ro

“În total, indiferent de tipul de infracţiune, în anul 2018 au rămas nesoluţionate 1.585 cauze cu autor cunoscut, respectiv un procent de 47% din totalul cauzelor rămase nesoluţionate la sfârşitul anului şi 1754 cu autor necunoscut, respectiv un procent de 53% din totalul cauzelor rămase nesoluţionate la sfârşitul anului”, se arată in raportul Inspecţiei Judiciare.

“Din aceste date rezultă o neimplicare a organelor de cercetare penală şi a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal în evidenţa pasivă şi implicit a constatării prescripţiei răspunderii penale”, se arată in acelaşi raport.

Mai mult, inspectorii au descoperit cum persoanele vătămate erau trimise acasa pe motiv ca nu “descriau” clar faptele penale.

Dacă in 2018 procurorii de la Caracal au soluţionat cam jumătate din cauzele înregistrate, in primele luni ale acestui au clasat aproape toate dosarele.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal este condus de Cătălin Zavoianu, procurorul care a rupt-o la fugă săptămâna trecută când a ieşit de la audierile SIIJ.