1.7 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 21:24
No menu items!

Revoltă în PDL UPDATE

spot_img

PDL, mai sărac cu 119 membri. Deputatul PDL Maria Stavrositu a demisionat din partid pentru că nu se regăseşte pe listele ARD pentru parlamentare. Odată cu plecarea deputatului, alţi 118 de membri au părăsit partidul.

Stavrositu spune că este nemulţumită că nu s-a respectat o decizie a Biroului Permanent Naţional din luna februarie a acestui an, potrivit căreia actualii parlamentari ai PDL vor candida în colegiile pe care le-au câştigat în 2008, iar schimbarea poate avea loc doar la iniţiativa parlamentarului respectiv şi cu acordul Biroului Permanent Judeţean. Ea l-a acuzat pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, că dă tonul la haos şi dezordine în partid.

Consider că atunci când în organizaţia Constanţa domneşte legea bunului plac, derapajul în atitudine, în comportament şi chiar în limbaj, există un for lucid, un for superior care are înţelepciune şi care reglează lucrurile spunând că hotărârea respectivă este valabilă pentru toţi membrii de partid din PDL, inclusiv pentru Blaga. Aflu că şi domnul Blaga este de părere că această hotărâre nu trebuie respectată, cuvântul liderului local, micului baron local, este mult mai important decât o decizie. În momentul în care preşedintele unui partid la nivel naţional are o asemenea atitudinea înseamnă că acest preşedinte dă tonul la haos şi dezordine în acest partid, deci, toate speranţele că se poate construi în acest partid în acest moment ţi se năruiesc, a afirmat Maria Stavrositu.

„Decizia mea este de a părăsi acest partid. O fac cu sufletul greu. Am fost determinată să fac acest lucru atunci când nu am mai găsit nici cea mai mică speranţă că se pot îndrepta lucrurile”, a afirmat Stavrositu. Deputatul de Constanţa a anunţat că odată cu ea au demisionat din PDL, joi şi vineri, alte 118 persoane care vor continua să fie alături de ea în noul proiect politic. (A.M)

foto: agerpres

UPDATE: Cezar Preda: Plecarea oricărui coleg este o pierdere

„Candidaturile pentru parlamentare au o componentă de decizie determinantă. Decizia organizaţiei judeţene, în urma mai multor consultări, a fost aceea de  a nu mai susţine candidatura doamnei Stavrositu la viitoarele alegeri parlamentare”, a declarat pentru Sursa Zilei liderul PDL, Cezar Preda. Făcând referire la declaraţiile lui Stavrositu, Cezar Preda a susţinut că nu este corect să îţi verşi necazul pe un întreg partid, atunci când nu ţi-a fost îndeplinită o dorinţă.