12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 7:10

REVOCAREA LUI KOVESI. Tudorel Toader, despre discursul lui Iohannis: Şi pentru dânsul este acelaşi drept al libertăţii de exprimare

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a firmat vineri că, la începutul săptămânii viitoare, va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta şi a da “forma finală” sesizării care va fi depusă la Curtea Constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins solicitarea de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

Sesizarea Curţii este în lucru. Noi, la minister, i-am dat o formă pe care trebuie să o modificăm, pentru că este normal să ne raportăm şi la raportul făcut de dânsul (președintele Klaus Iohannis – n.r.). Vom integra şi argumentele dânsului. Luni mă întâlnesc cu doamna prim-ministru, îi dau forma finală a proiectului de sesizare a CCR“, a afirmat Tudorel Toader.

Întrebat dacă argumentele invocate în cererea sa de revocare au fost subiective, aşa cum a afirmat șeful statului, în condiţiile în care a făcut referire, în raportul care conţinea motivele cererii de revocare la propria activitate ca procuror, Tudorel Toader a răspuns: “Şi pentru dânsul (pentru preşedintele Klaus Iohannis – n.r.), ca pentru orice român, este acelaşi drept al libertăţii de exprimare”.

Miercuri, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că luni îi va prezenta premierului Viorica Dăncilă sesizarea către Curtea Constituțională a României (CCR) privind refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA. Tot luni, sesizarea ar urma să fie transmisă Curții. 

R.D.