2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 4:41
No menu items!

Revista maghiară Szekelyfold (Ținutul Secuiesc), finanțată de Guvern

spot_img

szekelyfold-folyoirat

Revista lunară în limba maghiară „Ținutul Secuiesc” (Szekelyfold) este finanțată din bani de la bugetul public. Conform unei Hotărâri privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, Guvernul finanțează cu 1, 1 milioane lei mai multe publicații, printer care și „Szekelyfold”, care primește 30.000 lei, scrie expresmagazin.ro.

Aflată în subordinea Consiliului Judeţean Harghita – la fel ca şi fundaţia omonimă – revista Szekelyfold are o apariţie lunară şi, conform editorilor, abordează exlusiv subiecte de natură culturală. Publicaţia promovează constant principiile autonomiei culturale reclamate de liderii UDMR.

De altfel, revista Szekelyfold este redactată exclusiv în limba maghiară şi nici măcar site-ul publicaţiei, de asemenea finanţat din surse publice, nu conţine nicio informaţie în limba romană.  În plus, chiar şi pe site, revista promovează atât simbolistica aşa-numitului „Ţinut secuiesc”, cât şi proiectele UDMR.

Andrei Tudor