9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:29
No menu items!

Revenirea lui Radu Popa la ALPAB provoacă scandal în Primăria Capitalei

spot_img

Primarul Capitalei Sorin Oprescu l-a readus pe Radu Popa director în Primăria Generală, în ciuda protestelor consilierilor USL, după cum a aflat reporterul de la Sursa Zilei. Aceştia s-au opus întrucât Radu Popa este un personaj controversat, a fost acuzat nu odată de corupţie și a adunat în cariera sa mai multe plângeri penale decât inițiative edilitare.

Radu Popa s-a întors acum la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, ca director de investiții. El candidează pe un post de deputat pe listele Partidului Ecologist Român, într-un colegiu din sectorul 4.

În 2008, în timpul campaniei pentru Primăria Capitalei, Sorin Oprescu a avut sediul de campanie  chiar la Bursa Română de Mărfuri, unde Radu Popa era șef. Acesta a plecat de la conducerea Bursei cu câteva plângeri penale de înșelăciune, delapidare și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Era acuzat că ar fi deturnat banii instituției însă și-a găsit adăpost în Primăria generală la Direcția de parcuri și lacuri.

Imediat după câştigarea alegerilor din 2008, Sorin Oprescu l-a numit director al Administraţiei Lacuri, Pacuri şi Agrement de unde a ajuns la conducerea Administraţiei Fondului pentru Mediu. Și soția lui s-a bucurat de generozitatea primarului. Claudia Popa a ajuns la conducerea Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare a Municipiului Bucureşti (CREART). În paralel, Claudiu Popa a fost și jurist la Teatrul Ion Creangă, o instituţie subordonată Primăriei Capitalei.

În acea perioadă, Curtea de Conturi a făcut sesizare penală  și a solicitat suspendarea directorului pentru că ar fi utilizat 10 milioane de lei, fără a putea demonstra cu ajutorul actelor în ce a investit acești bani.

Radu Popa a fost numit de premierul Victor Ponta șef al Administrației Fondului pentru Mediu, dar a fost revocat după puțin timp, revenind în cadrul ALPAB. Ministrul mediului, Rovana Plumb, spunea că Popa a fost revocat din motive „administrative”.