-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:04
No menu items!

Revelion la Palatul Parlamentului. Două săli închiriate cu 10.000 de euro pentru noaptea dintre ani

spot_img

parlament_revelion

Două săli ale Palatului Parlamentului au fost închiriate pentru organizarea unei petreceri de Revelion, cu aproximativ 10.000 de euro. Directorul general al Centrului Internaţional de conferinţe al Camerei Deputaţilor, Daniel Marin, a anunțat luni că un contract a fost semnat, în acest sens, cu firma Ktel Center, controlată – potrivit datelor de la Registrul Comerțului – de omul de afaceri Alin Paul Augustin Caraman.

“Există un contract între Centrul Internaţional de Conferinţe (CIC) al Camerei Deputaţilor şi firma Ktel Center pentru data de 31 decembrie, sunt două săli închiriate, se doreşte organizarea Revelionului. (…) Suma nu este finală (pentru închirierea sălilor – n.r.), vorbim de peste 10.000 de euro pentru ambele săli”, a precizat Daniel Marin. Acesta a ținut să adauge că a existat un precedent, în anul 2008, când a fost închiriată Sala Unirii din Parlament, unde s-a organizat Revelionul.

“Mai avem un precedent în 2008, firma Grand, respectiv Mariott, a închiriat Sala Unirii şi a organizat Revelionul. Au avut vânzări foarte mari”, a explicat directorul general al Camerei. Potrivit lui Daniel Marin, prin contractul încheiat cu firma Ktel Center, au fost închiriate pentru data de 31 decembrie sala Tache Ionescu şi Sala Unirii din Palatul Parlamentului.

Daniel Marin a fost întrebat dacă are acordul conducerii Camerei Deputaţilor pentru închirierea acestor săli în vederea organizării Revelionului, el arătând că nu era nevoie de acest lucru deoarece CIC funcţionează în regim comercial cu autofinanţare şi contractul încheiat “este un business”. “Nu. Noi funcţionăm în regim comercial, cu autofinanţare, sunt bani pe care îi câştigăm prin activităţile pe care avem voie să le derulăm  – închiriere de săli, organizare de vizite, mese la restaurant, expoziţii”, a precizat directorul CIC.

El a făcut aceste precizări după ce preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost întrebat despre o reclamă apărută pe un post de radio care vorbea de Revelion la Parlament. “Domnul Daniel Marin, directorul CiC, el este cel care are un plan de management pe care l-am văzut ambiţios şi cu el vorbiţi. N-am informaţia”, le-a transmis Zgonea jurnaliștilor.

Zgonea l-a trimis pe Daniel Marin să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. Înainte de acest moment, președintele Camerei Deputaților a spus că “Parlamentul nu e circ TV, e Parlament naţional”.

R.D.