13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 11:50

Reuniune a miniştrilor de interne din state UE. Care este tema întâlnirii de urgență

spot_img

Miniştri de interne ai unor state ale Uniunii Europene se vor întâlni luni, la Amsterdam, pentru a discuta modalităţi de extindere a verificărilor la frontierele din interiorul Spaţiului Schengen, a anunţat, joi, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de Reuters.

În cazul unor ameninţări grave şi persistente asupra frontierelor externe ale Spaţiului Schengen, Comisia Europeană poate propune activarea articolului care prevede posibilitatea reintroducerii controalelor la frontiere timp de doi ani. “Nu am lansat încă acest mecanism, dar această posibilitate există, o avem la dispoziţie, iar, dacă va fi nevoie, Comisia Europeană este pregătită să o folosească“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Deocamdată, nu suntem în situaţia de a activa această clauză. Dar miniştrii de interne ai statelor UE vor avea luni, la Amsterdam, oportunitatea de a discuta acest lucru. Pe agendă figurează măsuri care trebuie luate sau care vor trebui luate“, a explicat reprezentantul Comisiei Europene.

Surse UE citate de presa italiană afirmau joi seară că, pe fondul crizei imigraţiei, Comisia Europeană ar putea propune suspendarea Tratatului Schengen pentru o perioadă de până la doi ani.

R.D.