5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:46

Rețeaua care ar fi funizat arme pentru atentatele de la Paris, anihilată în Serbia

spot_img

Poliția sârbă a anunțat miercuri că a destructurat o rețea de trafic de arme către Franța.

Polițiștii au confiscat o cantitate importantă de armament și au arestat doi cetățeni sârbi, a anunțat miercuri ministrul de interne sârb, Nebojsa Stefanovic, citat de AFP.

“Am arestat, târziu în cursul nopții de marți spre miercuri, doi cetățeni sârbi, membri ai unei mari rețele de trafic de arme spre Franța”, a declarat ministrul Stefanovic la postul național de televiziune RTS.

Anunțul vine după ce un responsabil al uzinei de armament sârbe Zastava a declarat vineri, pentru AFP, că unele dintre armele folosite de atentatorii din 13 noiembrie, de la Paris au fost fabricate în Serbia, precizând că este vorba în special de mai multe puști Kalașnikov -47.

În cadrul operațiunii desfășurate marți seara în nordul Serbiei, Poliția a confiscat din autovehiculul în care aflau cei doi suspecți “puști-mitralieră, puțin mai mult de 3 kg de explozibil, puști automate și o cantitate importantă de muniție”, a indicat ministrul.

Într-un comunicat de presă, Poliția sârbă a precizat că este vorba despre “3 kg de exploziv plastic, două detonatoare, nouă grenade de mână, trei puști automate, două puști-mitralieră și 160 de gloanțe de calibrul 7,62 mm”.

După conflictele din anii 1990, Balcanii au fost considerați o placă turnantă pentru traficul de arme către Europa Occidentală. La sfârșitul lunii noiembrie, cotidianul german “Bild” arăta că patru puști Kalașnikov folosite în atentatele de la Paris fuseseră cumpărate de pe Internet de la un traficant de arme german care a fost reținut de poliție.