12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 15:42

Reţea de traficanţi de heroină cu ramificaţii inclusiv în România, anihilată

spot_img

Forţele de ordine spaniole au anihilat o reţea de traficanţi de heroină care aveau legături cu Pakistanul şi cu toată Europa, inclusiv România, a anunţat joi poliţia spaniolă, citată de L’Independant în ediţia online.

Ancheta demarată în aprilie a permis arestarea a 35 de persoane în perioada iulie-octombrie. Dintre acestea, 25 de persoane au fost încarcerate.

Cele 83 de kilograme de heroină confiscate aveau o valoare de peste şase milioane de euro pe piaţă, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Unul dintre grupurile implicate în trafic, condus de doi pakistanezi, a încercat să importe 71 de kilograme de heroină afgană din Pakistan, ascunzând-o în cutii cu parchet, prin intermediul unei companii de dulgherit din Garraf, Catalonia.

La jumătatea lunii iulie, autorităţile ucrainene au reperat în portul Odesa, din sudul Ucrainei, această încărcătură care urma să fie livrată în Spania pe cale terestră. Drogurile au fost înlocuite acolo cu nisip, după care transportul a fost lăsat să continue, permiţând forţelor spaniole să intercepteze falsa livrare la 27 august şi să aresteze şase persoane în localităţile catalane Barcelona şi Cubelles.

Reţeaua importa de asemenea droguri din Turcia, printr-o organizaţie condusă de “un important narcotraficant român dintr-o închisoare din România”, a adăugat poliţia.

Marfa era transportată cu maşinile, în valize cu fundul dublu. Anchetatorii au identificat de asemenea mai mulţi suspecţi care distribuiau drogurile în mai multe ţări europene, persoane originare din Guineea Bissau care locuiesc în Catalonia.

Pe lângă Spania, drogurile erau vândute de asemenea în “Portugalia, Franţa, Italia, Luxemburg, Norvegia, Suedia, Finlanda, Elveţia şi România”, potrivit comunicatului poliţiei.