2 C
București
vineri, 1 decembrie 2023 - 2:15
No menu items!

Restricțiile dure din Europa par să funcționeze (New York Times)

spot_img

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, noile rate ale cazurilor de coronavirus scad pentru prima dată în câteva luni în întreaga Europă, după ce au fost stabilite noi restricții. Aceasta este o schimbare semnificativă față de acum două săptămâni, când agenția a raportat aproximativ două milioane de infecții noi pe săptămână pe tot continentul, relatează New York Times.

Săptămâna trecută, acest număr a scăzut cu 10%, până la 1,8 milioane.
Restricțiile, dintre care multe au fost anunțate la sfârșitul lunii octombrie, sunt mai puțin severe decât cele din primăvară – multe afaceri sunt închise, iar adunările au dimensiuni limitate. Limitele de mișcare sunt mult mai puțin stricte decât erau. În general, școlile rămân deschise, spre deosebire de majoritatea instituțiilor de învățământ din Statelor Unite.
La mai puțin de o lună de la al doilea blocaj, Franța a văzut că media sa de șapte zile pentru noile cazuri zilnice s-a redus aproape la jumătate, la 28.500.

Spania, Belgia, Elveția și Republica Cehă au înregistrat, de asemenea, scăderi.

Dar numărul deceselor este în continuă creștere, cu 4.500 de vieți pierdute din cauza coronavirusului în fiecare zi în Europa.