16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 15:38

Restricții de trafic timp de 30 de zile în centrul Capitalei. 14 persoane și-au părăsit locuințele din zona Eroilor

spot_img

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile, a declarat, duminică, Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

“Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile în zona Eroilor. Astăzi când vorbim constructorul a anunţat că a pus în siguranţă perimetrul”, a spus Alexandru Ichim. Acesta a mai precizat că de restricţiile de circulaţie vor fi afectaţi în special cetăţenii care locuiesc în cartierele Drumul Taberei şi Militari.

Potrivit lui Ichim, din cauza surpării, 14 persoane și-au părăsit locuințele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel.

Alexandru Ichim a adăugat că Primăria Municipiului București este dispusă să ofere cazare celor afectați. “Nu există risc de prăbușire. Zona este monitorizată atent”, a adăugat reprezentantul PMB.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a mai spus că a fost convocată în regim de urgenţă Comisia Tehnică de Circulaţie.

“Mâine  (luni – n.r.), încă de dimineaţă, vor fi în stradă agenţi ai Poliţiei Rutiere, asistaţi de agenţi ai Poliţiei Locale, chiar şi de agenţi ai secţiilor Poliţiei Naţionale, pentru a fluidiza traficul din mijlocul cartierului Drumul Taberei către rutele ocolitoare”, a declarat Alexandru Ichim.  

La sediul Primăriei Capitalei a avut loc, duminică, o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, la care au fost discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a zonei, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că circulația metroului nu este afectată.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului.