19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:33
No menu items!

Restricții de circulație în opt regiuni ruse învecinate cu Ucraina și sporirea puterilor pentru șefii tuturor regiunilor din Rusia

spot_img

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat, miercuri, un al doilea decret care impune, printre altele, restricții de circulație către și dinspre opt regiuni ruse adiacente Ucrainei.

Restricțiile de circulație se aplică regiunilor Krasnodar, Belgorod, Briansk, Voronej, Kursk și Rostov, situate la granița cu Ucraina, și precum și Crimeei și Sevastopolului, anexate de Rusia în 2014.

Acest al doilea decret a fost, și el, publicat astăzi pe site-ul Kremlinului.

Documentul prevede „introducerea și menținerea unui regim special de intrare și ieșire (…) precum și restrângerea libertății de circulație” în teritoriile menționate.

Vladimir Putin a anunțat, miercuri, și puteri suplimentare de urgență pentru șefii tuturor regiunilor din Rusia, dar nu a oferit detalii.

„În situația actuală, consider că este necesar să acord puteri suplimentare șefilor tuturor regiunilor din Rusia”, a precizat liderul rus.

Documentul a fost publicat după decretul care impune legea marțială în cele patru regiuni ucrainene pe care Moscova pretinde că le-a anexat – Lugansk, Donețk, Herson și Zaporizhzhia – dar pe care nu le controlează în totalitate.

Purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitri Peskov a declarat că Rusia nu intenționează să închidă granițele, ca urmare a introducerii legii marțiale în patru regiuni.

                                                                                                                Adina Silav