3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 7:58
No menu items!

Restricții ridicate pentru autoturisme pe podul de la Agigea, de Paște și 1 Mai

spot_img

podagigea

Traficul rutier de persoane se va putea desfășura fără niciun fel de restricție pe podul de la Agigea, care traversează Canalul Dunăre – Marea Neagră, în perioada sărbătorilor de Paște și de 1 Mai.

Măsura a fost stabilită într-o ședință de lucru organizată de prefectul Constanței, Radu Volcinschi, cu reprezentanții firmei care efectuează lucrările de reabilitare a podului, ai Poliției Rutiere și Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), pentru stabilirea modului în care se va circula pe pod în perioada sezonului estival.

Potrivit informațiilor furnizate de constructor, până în prezent s-au efectuat 50% din lucrările de înlocuire a hobanelor.

Radu Volcinschi a informat, într-o conferință de presă, că începând cu 1 iunie 2014, prin toate punctele de intrare în județul Constanța, turiștilor le vor fi furnizate informațiile necesare privind închiderile programate ale podului de la Agigea, precum și rutele ocolitoare pe care le au la dispoziție pentru a ajunge în stațiunile litoralului.

Astfel, în perioadele 17-19 aprilie și 29 aprilie — 1 Mai, pe podul de la Agigea se va circula cu restricție de viteză — 50 km/h, fără restricție de tonaj doar pentru transportul de călători, restricțiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menținute.

În zilele menționate, se va circula pe două benzi pe sensul de mers spre Mangalia, și pe o bandă pe sensul de mers spre Constanța, cu mențiunea că, dacă situația o va impune, în sensul schimbării fluxului de trafic, Poliția Rutieră va avea posibilitatea să facă schimbările necesare astfel încât să nu se formeze ambuteiaje.

În perioada 20-21 aprilie, vor fi menținute restricțiile de tonaj doar pentru transportul de marfă, pe pod având acces, fără restricții de tonaj, vehiculele de transport persoane.

În cele două zile, traficul se va desfășura pe două benzi pe sensul de mers spre Constanța și pe o bandă de mers spre Mangalia, polițiștii putând să schimbe aceste reguli dacă situația o va impune.

În perioada 2 — 5 mai, vor fi menținute restricțiile de tonaj doar pentru transportul de marfă, pe pod având acces, fără restricții de tonaj, vehiculele de transport persoane.

În cele patru zile, traficul se va desfășura pe două benzi pe sensul de mers spre Constanța și pe o bandă de mers spre Mangalia.

Până când vor fi aplicate noile măsuri, autoritățile vor menține restricțiile stabilite la începutul anului în curs, fiind permisă doar circulația autovehiculelor de maximum 5 tone și a autovehiculelor cu regim prioritar de circulație, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

De asemenea, se menține limitarea vitezei de circulație la 50 km/h, iar podul este închis traficului rutier în zilele de joi, sâmbătă și marți, în intervalul orar 09,00 — 13,00, precum și în fiecare noapte de luni spre marți, între orele 23,00 — 03,00.

A.V.