7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:21
No menu items!

Restricţiile de trafic pe Defileul Jiului au fost ridicate

spot_img

defileu

Traficul rutier pe Defilul Jiului – DN 66, care începând cu luna mai a fost închis trei zile pe săptămână, din cauza unor lucrări, se desfăşoară fără restricţii.

Şeful Poliţiei Rutiere Gorj comisarul şef Dumitru Tatomir a declarat vineri că ambele şantiere amenajate pe tronsoanele Rovinari – Bumbeşti Jiu şi Bumbeşti-Jiu – Petroşani, afle în lucru pe DN 66, au fost dezafectate, urmând ca muncitorii să revină anul viitor, odată cu îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

„Nu mai sunt semafoare, nu mai sunt maşini şi utilaje, dar se va lucra doar pe porţiuni mici, acolo unde sunt necesare ultimele retuşuri care trebuie făcute înainte de a pleca şi ultimul muncitor de pe aceste şantiere. Traficul se desfăşoară în condiţii bune, dar recomandăm şoferilor, ca de fiecare dată, multă atenţie”, a spus șeful Poliţiei Rutiere.

Activitatea celor două şantiere trebuia sistată la 1 noiembrie, dar temperaturile ridicate au permis ca muncitorii să continue lucrările încă două săptămâni.

Din luna mai, în zilele de marţi, miercuri şi joi traficul prin Defileul Jiului a fost închis complet între orele 9.00 şi 18.00, din cauza lucrărilor de reabilitare, pe traseu fiind instalate aproximativ 20 de semafoare.

A.V.