10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:24
No menu items!

Restricţiile de pe piaţa muncii pentru români vor fi ridicate de britanici de la 1 ianuarie 2014

spot_img

 

Restricţiile de pe piaţa muncii pentru români vor fi ridicate de britanici de la 1 ianuarie 2014

Ministrul britanic al Afacerilor Europene a declarat că țara sa nu va prelungi restricţiile de pe piaţa muncii pentru români, însă va introduce măsuri de prevenire a imigraţiei celor care caută doar ajutoare sociale.

Restricţiile expiră de drept pe 1 ianuarie 2014.

“Regatul Unit îşi va deschide piaţa muncii pentru cetăţenii bulgari şi români la începutul anului 2014. Este obligaţia noastră, prin tratat, să facem asta şi nu avem nicio intenţie să facem altceva”, a declarat David Lidington, ministrul britanic al Afacerilor Europene.

 

Oficialul de la Londra este de părere că relaţia dintre cele două ţări nu trebuie să fie afectată din cauza măsurilor care ar urma să descurajeze migraţia celor în căutare de ajutoare sociale. Măsurile se vor aplica nediscriminatoriu și au ca scop protejarea serviciilor publice şi a sistemului social.

 

“Orice măsură luată referitor la migraţia cetăţenilor din UE se va aplica în mod egal tuturor cetăţenilor statelor membre ale Uniunii. Nu va fi nicio discriminare având drept criteriu din ce stat UE provin”, aprecizat David Lidington.

David Lidington a dat asigurări că toate măsurile pe care le va lua guvernul britanic se vor conforma normelor Uniunii Europene.

C.I.