2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 4:09
No menu items!

Restaurarea Cazinoului din Constanța, de trei ori cât un Turn din Pisa, construit de la zero

spot_img

Peste 8,8 milioane de euro ar putea plăti Compania Națională de Investiții pentru restaurarea monumentului de pe Litoral

Cazino_Constanta

Compania Națională de Investiții, subordonată ministrului dezvoltării, Liviu Dragnea va cheltui aproape 9 milioane de euro pentru lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța, din cei aproximativ 891 milioane de lei alocați în acest an pentru săli de sport, complexuri sportive, așezăminte culturale și bazine de înot. Cu banii puși la bătaie de Compania Națională de Investiții s-ar putea construi de la zero trei Turnuri din Pisa.

După finalizarea studiului de fezabilitate privind costurile legate de restaurarea Cazinoului din Constanța, specialiștii din Compania Națională de Investiții au demarat licitația pentru proiectare și renovare a clădirii. Potrivit anunțului de licitație, lucrările de renovare a Cazinoului din Constanța costă circa 31,6 milioane de lei, fără TVA, din care cheltuieli diverse și neprevăzute aferente execuției lucrărilor sunt de circa 5 milioane de lei. Din cei aproximativ 8,8 milioane de euro, antreprenorul execută „lucrări de renovare a clădirii, lucrări de restructurare și servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice”.

Durata contractului este de 84 de luni, din care trei luni proiectare, 21 luni execuție și 60 luni garanție de bună execuție. Lucrările sunt finanțate de la bugetul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 iunie, iar licitația va avea loc în aceeași zi.

Cazinoul din Constanţa este în paragină de câțiva ani după ce Primăria Constanța și Ministerul Dezvoltării nu au alocat fonduri pentru reabilitarea clădirii. În urmă cu patru ani, primăria lui Radu Mazăre inteționa să vândă Cazinoul din Constanța. Tot în 2011, fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, a anunțat preluarea Cazinoului. În 2012, Cazinoul din Constanța a revenit în administrarea primăriei, iar Radu Mazăre a vrut iar să vândă clădirea. În 2013, Primăria Constanța preciza că vor fi alocate fonduri europene pentru restaurarea Cazinoului. Anul trecut, Cazinoul din Constanţa a fost transferat în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Ștefan Etveș