16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 21:52

Restaurantele din SUA, obligate să precizeze caloriile meniurilor

spot_img

Sunt vizate lanțurile de restaurante și societățile de distribuție care au cel puțin 20 de restaurante sau puncte de distribuție

 

mancare nesanatoasa

Agenția americană pentru alimente și medicamente (FDA) a finalizat marți reglementările prin care constrânge lanțurile de restaurante să indice numărul de calorii în cazul fiecărui meniu pentru a contribui la combaterea obezității în SUA, potrivit AFP.

Noile măsuri ar urma să aibă însemnate consecințe în materie de sănătate publică, estimează autoritățile federale și grupuri de protecție a consumatorilor.

Americanii „doresc să aibă informații clare despre produsele pe care le consumă”, a subliniat Margaret Hamburg, comisar FDA (Food and Drug Administration), într-o conferință de presă.

Menționarea numărului de calorii în dreptul meniurilor din restaurante și băuturilor din aparatele automate constituie „un pas important pentru sănătatea publică” și îi va putea ajuta pe consumatori să facă alegeri în cunoștință de cauză pentru ei și pentru familiile lor, potrivit oficialului FDA.

Totodată, va trebui să fie indicat și conținutul în grăsimi saturate, acizi grași, colesterol, sodiu, glucide, fibre, zahăr și proteine.

A fost nevoie de trei ani pentru finalizarea acestor noi reguli federale prevăzute în cadrul Legii Obama privind asigurările de sănătate (Affordable Care Act), adoptată în 2010.

Ele se vor aplica în cazul lanțurilor de restaurante și societăți de distribuție care au cel puțin 20 de restaurante sau puncte de distribuție.

Aceste reglementări se referă, de asemenea, la pop-corn și alte produse alimentare vândute în lanțurile de cinematografe sau în parcurile de distracții.

Sunt exceptate meniurile de sezon sau meniurile speciale ale zilei, condimentele care se află deseori pe mese, dar și cocktailurile din baruri.