-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 13:10
No menu items!

Restaurantele din Bistrița se deschid luni, după scăderea incidenței cazurilor de Covid-19

spot_img

Autorităţile au decis ca, începând de luni, restaurantele, cafenelele, barurile şi sălile de jocuri de noroc din municipiul Bistriţa să îşi reia activitatea în interior, cele din domeniul HORECA în limita a 30% din capacitate, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a coborât sub 3 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.
Pentru ziua de 27 decembrie, Prefectura a raportat o incidenţă de 3,33 la mia de locuitori pentru municipiul Bistriţa, cu focare, şi de 2,92 la mie, fără focare.
Decizia privind reluarea activităţii în interior în domeniul HORECA a fost luată la două luni după ce aceasta a fost stopată, ca urmare a înmulţirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului.
Stelian Dolha, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, le-a cerut locuitorilor să respecte în continuare normele sanitare.
“Am reuşit, după o perioadă destul de lungă, să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, incidenţă care ne permite să redeschidem restaurantele şi cafenelele, dar şi alte tipuri de activităţi economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem, totuşi, cu puţin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricţiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenţi, pentru a ne continua drumul spre normalitate”, a transmis prefectul.
Restricţiile din municipiul Bistriţa au fost modificate printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din 27 decembrie 2020 și intră în vigoare luni, 28 decembrie.