Restaurante de fițe din Dorobanți și Herăstrău, închise de Antifraudă

15 restaurante şi localuri cunoscute din Bucureşti, din Dorobanți, Herăstrău și din Mall Vitan au fost închise între o lună și 3 luni, pentru că nu emiteau bonuri fiscale

restaurant

Potrivit ANAF, localurile a căror activitate a fost suspendată sunt White Horse, La Belle Epoque, La Fattoria, Harem, PHII 16 Lounge, La Farinne, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului şi Dristor Kebap Mall Vitan.

Pe uşile restarantelor, inspectorii au lipit o hârtie pe care scrie “Activitate suspendată de Antifraudă-ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”.

Inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au controlat la sfârşitul săptămânii trecute 125 firme din Bucureşti şi au constatat nereguli pentru sancţionarea cărora au dispus suspendarea activităţii a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni. Anenzile date sunt în valoare totală de 899.500 lei, iar confiscările de numerar, de 95.901 lei, 27.000 euro şi 3.200 dolari SUA.

Cele mai multe abateri constatate de inspectorii antifraudă au fost încălcarea obligaţiilor legale de utilizare a caselor de marcat, întocmirea defectuoasă a evidenţelor financiar-contabile şi comercializarea de produse alcoolice fără banderole fiscale.

S.M.

NICIUN COMENTARIU