17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 14:56

Restaurante, baruri și cinematografe, închise publicului, pentru o săptămână, în Iași și 11 comune

spot_img

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi au decis, luni seară, să interzică, timp de o săptămână, accesul în interiorul restaurantelor și cafenelelor şi să suspende spectacolele și activitatea cinematografelor, transmite Agerpres. Decizia a fost luată deoarece în ultimele 14 zile incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit deciziei CJSU, în perioada 6 – 12 octombrie se suspendă „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iaşi şi comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului”.

Tot în şedinţa de luni a CJSU Iaşi s-a decis că este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

În aceeaşi perioadă se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Iaşi şi comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul a cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Iaşi, dar şi spectacolele şi concertele, evenimentele culturale. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.