10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 9:09

Responsabilii pentru licitațiile la autostrăzile Comarnic-Brașov și Sebeș-Turda, demiși de șeful CNADNR

spot_img

autostrada_comarnic_brasov

Șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, l-a demis vineri pe directorul responsabil de autostrăzile finanțate din fonduri externe, Emil Rusoiu, din cauza întârzierii termenelor privind depunerea ofertelor pentru licitația privind construcția autostrăzilor Sebeș-Turda și Comarnic-Brașov.

În plus, conducerea CNADNR a decis schimbarea directorului adjunct al Direcției pentru proiecte cu finanțare externă, Radu Andronic.

CNADNR a anunțat că termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş – Turda a fost prelungit de la data de 15 octombrie până la data de 28 octombrie, din cauza managementului defectuos din cadrul  unor compartimente ale CNADNR.

Emil Rusoiu era, încă din 2012, printre persoanele care au deținut funcții de decizie în cadrul CNADNR, în ceea ce privește organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire a concesiunii Comarnic-Brașov.

Pentru analiza corectă a elementelor ce au cauzat această prelungire, directorul general Narcis Neaga a instituit o comisie de disciplină în cadrul căreia vor fi verificate următoarele persoane considerate responsabile în acest caz: Emil Rusoiu, fost director al Direcţiei autostrăzi finanţate cu fonduri externe, Daniela Epure, șef unitate de implementare în cadrul aceleiaşi direcţii, Radu Andronic, fost director general – adjunct proiecte cu finanţare externă şi Florina Ghizolu, șef serviciu în cadrul Direcţiei technice. Comisia de disciplină va analiza cele sesizate de directorul general Narcis Neaga, urmând a se aplica sancţiunile corespunzătoare, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia dintre cei verificaţi.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România

Alexandru Maghiar