1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 11:09
No menu items!

Rescrierea Constituţiei, pe agenda ARD

spot_img

Mihai Răzvan Ungureanu subliniază că interesul ARD este rescrierea Constituţiei, deoarece aceasta trebuie să cuprindă multe alte noi prevederi, printre care un text care să facă vorbire clară despre rolul şi conţinutul coabitării politice, precum şi despre rolul Executivului.

,,Interesul ARD este de a discuta despre rescrierea Constituţiei. Este o chestiune despre care s-a făcut vorbire în ulima vreme, dar vă aducem aminte că subiectul a revenit cu putere în atenţia publică, în atenţia mediului politic în vara acestui an pe fondul turbulenţelor politice. Rescrierea Constituţiei pretinde consens politic, rescrirea Constituţiei pretinde interes cetăţenesc. Nu se poate să gândim rescrierea Constituţiei de către o minoritate politică. Credem că o nouă Românie are nevoie de o nouă Constituţie în aşa fel făcută încât să evite situaţiile prin care a trecut România în această vară”, a spus Ungureanu.

De asemenea, el a susţinut că este nevoie de o nouă Constituţie care să definească foarte bine rolurile şi competenţele diferitelor etaje ale Executivului, fie că este vorba de administraţia prezidenţială, fie de primul-ministru. ,,O Constituţie al cărui text elimină echivocul de interpretare, care nu poate fi supusă în text şi în literă în fondul ei interpretării rău-voitoare împotriva democraţiei şi a statului de drept. O Constituţie care defineşte foarte bine rolurile, competenţele diferitelor etaje ale Executivului, fie că este vorba de Administraţia Prezidenţială, fie că este vorba de primul ministru. Care să ofere răspuns la întrebările care în mod natural au apărut în aceste şase luni: cine reprezintă pe cine, cum poate fi reprezentată România”, a explicat liderul ARD. (A.M)