6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:13
No menu items!

Republica Moldova va fi invitată pentru prima dată la un summit NATO

spot_img

Ministrul moldovean de Externe: “Republica Moldova a contribuit în acest an la succesul misiunilor Alianţei (Nord-Atlantice) de promovare a securităţii şi stabilităţii pe continentul european”

Moldova_Flag

Republica Moldova va fi invitată pentru prima dată la summitul NATO din septembrie, a declarat ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Ne apropiem de summit-ul NATO, care va avea loc la începutul lunii septembrie“, a declarat ministrul.

Să nu uităm că şi Republica Moldova a contribuit în acest an la succesul misiunilor Alianţei (Nord-Atlantice) de promovare a securităţii şi stabilităţii pe continentul european, am trimis un contingent în KFOR. Datorită acestui fapt vom fi invitaţi şi la summitul Alianţei, în premieră. Şi avem toate premisele, sper, să contăm pe solidaritate din partea Alianţei acum mai mult ca niciodată“, a precizat Gherman.

Întrebată dacă Rusia ar putea să fie mai cooperantă în urma solicitării Washingtonului de retragere a armatei de pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul a spus că probabil acest demers nu poate fi ignorat. “Statele Unite ale Americii sunt, de fapt, o ţară care consecvent promovează acest deziderat atât în cadrul dialogului bilateral ruso-american, cât şi în cadrul organizaţiilor şi organismelor internaţionale“, a afirmat ea.

D.M.