3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:23
No menu items!

Republica Moldova înăsprește controalele la frontiera cu Ucraina

spot_img

Situația incertă din statul vecin ar putea afecta într-o oarecare măsură securitatea internă a Republicii Moldova

ucraina - frontiera

Republica Moldova înăsprește controalele în zona frontierei moldo-ucrainene în contextul situației tensionate din Ucraina, în special în privința vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene, a declarat vineri, într-o conferință de presă, șeful poliției de frontieră a Republicii Moldova, Dorin Purice, informează Unimedia și RIA Novosti.

Potrivit acestuia, situația incertă din statul vecin ar putea afecta într-o oarecare măsură securitatea internă a Republicii Moldova, existând riscul unor agresiuni armate la adresa acesteia, în special în regiunea transnistreană, o lipsă de control din partea forțelor ucrainene putând duce la cazuri de contrabandă, trafic de arme, trafic de persoane sau de substanțe biologice, a subliniat oficialul moldovean.

„Nu excludem nici faptul că ar putea apărea grupuri criminale organizate care să încerce să scape de urmărirea organelor competente din Ucraina. Atunci, pentru a se adăposti undeva, ele ar putea încerca să treacă frontiera ilegal pe teritoriul nostru”, a afirmat șeful poliției de frontieră moldovene.

C.A.