0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 8:55
No menu items!

Republica Moldova a făcut prima achiziție de gaze din surse alternative

spot_img

Compania de stat Energocom, furnizorul principal energetic din Republica Moldova şi compania poloneză PGNiG au semnat un contract privind achiziţionarea de probă a unui milion de metri cubi de gaze naturale, a anunţat, luni, guvernul de la Chişinău.

Compania de stat Energocom – furnizorul principal energetic din Republica Moldova – şi compania poloneză PGNiG au semnat un contract privind achiziţionarea de probă a unui milion de metri cubi de gaze naturale, a anunţat luni guvernul de la Chişinău.

„Este prima achiziţie de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova.

La tenderul anunţat, Energocom a primit 7 oferte.

Achiziţia de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative şi vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale”, a scris Andrei Spînu pe Facebook. 

Guvernul Republicii Moldova se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung.

În condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori.