20.2 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 7:57

Republica Moldova și Georgia au parafat acordul istoric cu UE – UPDATE

spot_img

Vilnius acord asociere

 

Republica Moldova şi Georgia, reprezentate de premierul Iurie Leancă şi, respectiv, preşedintele Ghiorghi Margvelaşvili, au parafat, vineri, la Vilnius Acordurile de Asociere cu UE și implicit pe cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Premierul Iurie Leancă a parafat Acordul de Asociere cu UE, împreună cu şefa diplomaţiei europene Catherin Ashton, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

“Trăim un moment istoric, ce simbolizează încredere şi deschidere în relaţia dintre R.Moldova şi UE”, a declarat premierul moldovean Iurie Leancă, după parafarea acordului.

„Împreună, vom atinge toate obiectivele comune. Republica Moldova este o ţară europeană şi va deveni membră a Uniunii Europene într-un viitor previzibil”, a mai subliniat Leancă.

Acordul de Asociere reprezintă o modalitate concretă de colaborare în relațiile dintre UE și statele din Parteneriatul Estic ce se concretizează pe sprijinul pentru reformele de bază, pe redresarea economică, pe buna guvernare și pe o amplă liberalizare a comerțului cu UE.

Republica Moldova și Georgia au început negocierile referitoare la Acordul de asociere cu Uniunea Europeană în 2010, ambele state sperând să semneze acest document în 2014.

C.A.