20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 1:55

Reprezentantul permanent al președintelui Ucrainei în Crimeea demisionează în semn de protest

spot_img

parlamentul ucrainean

Serghei Kunițân, reprezentantul permanent al președintelui interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, în Crimeea, a anunțat luni seara în direct, în cadrul emisiunii televizate „Shuster live”, că intenționează să demisioneze în semn de protest față de modul în care au acționat autoritățile ucrainene în ultimele săptămâni în peninsulă, lăsând forțele ruse să o ocupe, fără nicio împotrivire, relatează Interfax-Ukraina.

 „Astăzi (luni) am luat decizia: voi demisiona din funcția de reprezentant permanent al președintelui în Crimeea. Mi-e rușine de toate”, a afirmat Kunițân, deputat în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) din partea formațiunii „Udar” a fostului pugilist Vitali Kliciko.

El a criticat lipsa de activitate a autorităților ucrainene în legătură cu situația din Crimeea, menționând că țara are toate posibilitățile pentru a reacționa într-un mod corespunzător, chiar recurgând la arme.

„Zilnic, militarii noștri sunt ținta batjocurii, iar noi organizăm reuniuni”, „mi-e rușine că sunt implicat în toate acestea, dar nu pot face nimic”, a spus Kunițân, adăugând că nu a participat la nicio ședință a Consiliului pentru securitatea națională și apărare, deși ca responsabil direct cu Crimeea ar fi trebuit să fi fost invitat de fiecare dată.

C.A.